Implantaten

Wat is een implantaat?

Een gebitsimplantaat is een kunstwortel, die de eigen tandwortel vervangt als deze verloren is gegaan. Het implantaat wordt als een schroefje in de kaak geplaatst. De schroef is gemaakt van titanium, een lichaamsvriendelijk materiaal dat goed door het lichaam en het kaakbot wordt verdragen. Het implantaat groeit vast in het eigen bot.

Omdat het implantaat alleen de tandwortel vervangt, en niet de eigenlijke tand of kies, moet er op het implantaat nog een tandvervanging komen. Implantaten vormen dus de basis voor een kroon, brug of kunstgebit.

Duurzame tandvervanging

Implantaten vormen de meest aangename en duurzame tandvervanging. De implantologie streeft naar een zo natuurlijk mogelijke vervanging van tanden en kiezen wanneer deze om wat voor reden dan ook verloren zijn gegaan.

Niet alleen moet de vervanging er natuurlijk uitzien en aanvoelen zoals de eigen tanden en kiezen. De vervanging moet ook de functies daarvan Рkauwen, spreken en lachen Рzo goed en natuurlijk mogelijk herstellen. Gebitsimplantaten als nieuwe solide basis voor kronen, bruggen en gebitsprotheses komen het dichtst bij de natuur in de buurt.

‚짬†Kijk welke soorten implantaten beschikbaar zijn.